Stâna Ștefanu, Transalpina
Știați că primul produs tradițional atestat în județul Gorj este tocanul de oaie de la Stâna Ștefanu?
Pe lângă peisajele de vis oferite de Transalpina, tocanul de oaie de la Ștefanu vă poate transforma weekendul într-o experiență și mai plăcută. Carne de oaie gătită lent pe foc de lemne, lângă o mămăligă ciobănească, chiar pe marginea Transalpinei, cu vedere spre creasta Parângului. Ne plouă în gură numai gândindu-ne, dar dacă nu mâncați oaie, tot merită un popas la stână – pe lângă alte preparate delicioase, la Ștefanu găsiți un mic muzeu cu ii vechi și obiecte tradiționale specifice satului gorjean.
Mai multe despre tocanul de oaie găsiți aici.
Cum ajungi la Ștâna Ștefanu?
Stâna Ștefanu este chiar pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. Dinspre Rânca sunt 20 de km de drum montan, prin zona cea mai frumoasă a Transalpinei. Stâna dispune de parcare și este foarte greu să o ratați.