Privind din Rânca către creasta principală a Parângului vedem atât simbolul zonei, vârful Păpușa, dar și uriașul mai mereu înnorat, și aparent domol, vârful Mohoru (2337m).
Deși pare domol, urcarea spre Mohoru nu este doar o plimbare. Din Rânca pare ca este direct „legat” de pasul Urdele, însă e doar o iluzie optică – o vale adâncă este la mijloc, invizibilă de la distanță. Pentru a ajunge pe Mohoru, cel mai rapid, de pe Transalpina, din șaua de sub pasul Urdele (șaua Urdele), urmați poteca marcată cu bandă roșie timp de aproximativ 40 de minute – de la parcarea din curbă, urcați mai întâi vârful Iezer, apoi coborâți în șaua Iezer. De aici e numai urcare – urmați serpentinele spre Mohoru până la al 2-lea stâlp indicator, după care cotiți stânga și urcați pieptiș până în vârf – urcarea este înierbată și nu este deloc periculoasă. În aproximativ o oră de la Transalpina ajungeți pe vârf.
Priveliștea este superbă, mai ales la ceas de seară: spre sud vedeți Rânca și zona sub montană a Olteniei, spre est, creasta estică a Parângului iar dacă este senin puteți zări Buila-Vânturarița, Piatra Târnovului, chiar Făgărașul. Spre Nord privirea ajunge peste Latoriței până în Șureanu, iar spre Vest se deschide întreaga parte vestică a Parângului.